Meest Luxe Hotel ter Wereld: Burj Al Arab Hotel | Sanwin Beachwear
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis ( ma-vr )

Het meest luxe hotel ter wereld

luxer dan luxe
05 April 2017

Het Burj Al Arab hotel is één van de bekendste gebouwen van Dubai en dankzij zijn immense hoogte van 321 meter is het hotel vanuit grote delen van de stad te zien. Het luxueuze hotel, dat in 1999 is geopend, maakt deel uit van de Jumeirah hotelgroep en staat bekend als het enige 7 sterren hotel ter wereld. Deze titel heeft de eigenaar van het hotel overigens zelf aan het hotel gegeven, officieel heeft het hotel vijf sterren aangezien dit het maximum aantal sterren is.

Het hotel is gebouwd is op een kunstmatig eiland in de Perzische Golf, een kleine 300 meter verwijderd van het vaste land. De karakteristieke vorm van het gebouw is geïnspireerd op een dhow, een typisch Arabisch schip en is ontworpen door architect Tom Wright. Dankzij de lange toegangsbrug en de ligging in zee is de privacy van de hotelgasten optimaal beschermd, niet gasten en pottenkijkers komen namelijk niet voorbij de toegangspoort aan het begin van deze brug. Enkel gasten, genodigden en personen die gereserveerd hebben bij de Skyview Bar op de 27e verdieping of in één van de restaurants in het hotel worden toegelaten bij de poort.


Volgens de geruchten is de bouw van het hotel zo duur uitgevallen dat het hotel 400 jaar moet zijn volgeboekt om rendabel te kunnen zijn. Het exacte bedrag van de bouw is nooit bekend gemaakt maar er wordt gesproken over ruim 650 miljoen dollar. Een nachtje slapen in het Burj Al Arab hotel is dan ook niet goedkoop. De prijzen variëren van ruim vijfhonderd tot duizenden euro’s per nacht. Voor de actuele prijzen, meer informatie en foto’s, kun je een kijkje nemen op Booking.com. Naar verluidt, kunnen de twee koninklijke penthouses geboekt worden voor een slordige 30.000 en 50.000 dollar per nacht! Voor die prijs krijg je dan wel een privé butler die 24 uur per dag voor je klaarstaat en een chauffeur die altijd klaar staat om je met de Rolls Royce of Maybach van het hotel rond te rijden.

298e7eb6fd97385a703334c4ad0ce856.jpg

Aan de zeezijde van het Burj Al Arab hotel hangt op de 27e verdieping een breed horizontaal gedeelte, dit is de Skyview Bar. Hier kun je onder andere de populaire high tea in de middag reserveren of in de avonduren een heerlijke cocktail drinken. Let er wel op dat je altijd moet reserveren, zonder reservering wordt je als niet-gast van het hotel niet toegelaten in de Skyview Bar.

Zoals je kunt verwachten van een luxueus hotel als de Burj Al Arab is een high tea of een cocktail in de Skyview Bar niet goedkoop. Er geldt een minimale besteding per persoon van rond de 50 euro, voor dit bedrag kun je twee goedkopere cocktails drinken of één duurdere cocktail.

Eén van de restaurants in de Burj Al Arab, Al Muntaha (letterlijk “de hoogste”) bevindt zich op 200 meter boven de Perzische Golf en biedt een prachtig uitzicht over de kust van Dubai en de stad zelf. Een ander restaurant, het Al Mahara, dat via een gesimuleerde onderzeese reis wordt bereikt, is voorzien van een groot diepzeeaquarium waarin meer dan één miljoen liter water zit.

Reacties