Beach Party Organiseren? Zo doe je dat!
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis ( ma-vr )

Beach Party Organiseren? Zo doe je dat!

De beste tips voor het organiseren van een beach party.
12 January 2018

Zon, zee en strand zijn van zichzelf al een perfecte combinatie. Voeg daar nog wat goede vrienden bij, lekkere muziek, koele drankjes en heerlijk voedsel en je hebt het recept voor een feest om nooit meer te vergeten.

We moeten eerlijk zijn: wij, van Sanwin Beachwear vinden weinig dingen leuker dan een beach party! Wanneer je op het strand bent kom je vanzelf al in een heerlijk relaxte stemming. Geen stress, je vergeet de zorgen van alle dag, kortom je bent al in een prima stemming om lekker te chillen. En dat doe je het beste op een beach party. Een goed geplande beach party is daarnaast een prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten en, natuurlijk, om je nieuwe beachwear te showen aan je vrienden!

Zoals iedereen weet is voorbereiding dé succesfactor voor een goede party. Als je echt indruk wilt maken met je beach party dan zul je daar dus wat tijd in moeten steken. Gelukkig voor jou: het team van Sanwin Beachwear heeft veel ervaring in het organiseren van beach parties en we hebben een aantal tips voor je waar je vast veel aan zult hebben!

Tip 1: Locatie, Locatie, Locatie

Top Tips For Throwing An Unforgettable Beach Party - Location

Zonder twijfel is de locatie van je party de basis voor je succes. Dat betekent niet direct dat je je party alleen op een tropisch eiland kunt organiseren, maar het betekent wel dat je selectief zult moeten zijn in de keuze van de juiste locatie.
Belangrijk: zorg er voor dat de locatie goed bereikbaar is. Niemand wil kilometers over de duinen klimmen om bij je feest te komen, laat staan om midden in de nacht na afloop van het feest in het donker te moeten zoeken naar de auto. In de buurt van een parkeerplaats is dus altijd een prima optie. Tegelijkertijd wil je ook niet op het drukste gebied van het strand zijn, tenslotte is een beetje privacy ook altijd prettig. Zoals altijd zal de oplossing ergens in het midden liggen. Een plek waar je in alle rust en zonder anderen te storen je feest kunt vieren maar waar je gasten geen kompas en routemap voor nodig hebben om de locatie te vinden.

Tip 2: Het menu? Keep it simple!

Top Tips For Throwing An Unforgettable Beach Party - Menu


Het zou kunnen zijn dat je jezelf beschouwd als een masterchef maar, geloof ons, niemand wil met een porseleinen servies op het zandstrand zitten. Beach food is finger food! En daar kun je verder best nog creatief in zijn.

Een paar (wegwerp) barbeques doen het altijd goed op iedere beach party. Je bent bij de zee, dus wat let je om vis te serveren op de bbq? Gebakken vis, in combinatie met wat stokbrood, dat je zo met je vingers kunt eten, perfect voor je party! Voor de niet-vis-eters heb je natuurlijk een paar hamburgers paraat. Verder wat chips en sandwiches en natuurlijk is veel vers fruit heerlijk op die warme zomeravonden op het strand! Keep it light, keep it healthy, keep it fresh!


Tip 3: Een thema? Niet doen!

Top Tips For Throwing An Unforgettable Beach Party - Themes

De beste beach parties zijn goed voorbereid en georganiseerd maar kenmerken zich ook door een relaxte sfeer. Eerlijk gezegd zijn we een beetje moe van al die beach parties met een thema en al helemaal als dat thema gepaard gaat met plastic palmbomen en zogenaamde 'grappige' zwemshorts of meer van dat soort geforceerde humor. Geloof ons, de meeste van je gasten zullen het niet op prijs stellen.

Als je je locatie goed hebt gekozen (en dat heb je, zie tip 1) dan heeft deze op zichzelf al voldoende thematische details. Het warme zand op het strand, een wolkeloze sterrenhemel, wat zou je nog meer willen?

Natuurlijk is er helemaal niets mis met het aankleden van je party door middel van decoraties. Hou het in stijl en denk er aan dat je geen verjaardagsfeestje voor een 9-jarige organiseert (tenzij je dat wel doet...). Fakkels doen het altijd goed en zorgen, samen met een mooi kampvuur voor die typische relaxte beach party sfeer.


Tip 4: Think Drink

Top Tips For Throwing An Unforgettable Beach Party - Drinks

Zonder drank is je beach party natuurlijk gedoemd te mislukken. Dus heb je gezorgd voor een goede selectie drinks. Lichte, verfrissende bieren zijn altijd goed (denk om koeltassen of andere hulpmiddelen om je bier koel te houden) en natuurlijk heb je voldoende vruchtensappen voor de liefhebbers van non-alcoholische drankjes.
Wat ook een prima idee is om vooraf een voorraad van je favoriete cocktails of punch te mixen. Sangria is natuurlijk perfect voor een beach party, het geeft die tropische touch waar je naar zoekt en is heel gemakkelijk vooraf in grote hoeveelheden te maken.


Tip 5: Don’t Stop The Music

Top Tips For Throwing An Unforgettable Beach Party - Music

Maak een typisch beach playlist (op YouTube of Spotify vind je er meer dan voldoende) geschikt voor jong en oud en sta vooral toe als je bezoekers die playlist aan willen vullen met hun eigen favorieten!, Zorg voor een set goede portable speakers en vergeet die reserve batterijen niet! Simpel te regelen en het scheelt je sjouwen met je eigen muzieksysteem terwijl je ook het probleem van stroomvoorziening hebt getackeld.

Tip 6: Zorg voor een Plan B

Top Tips For Throwing An Unforgettable Beach Party - Plan B

Ook al is het midden in de zomer, als het op het weer aankomt zijn vooral locaties aan de kust wat dat betreft erg onvoorspelbaar en al helemaal in Nederland. Daarnaast kan het in de late avond snel afkoelen, dus zorg altijd voor een mooi kampvuur (check of je daar toestemming voor moet regelen!). Slaat het weer echt om, dan is het tijd voor Plan B, want daar heb je natuurlijk rekening mee gehouden.

Een goed idee is bijvoorbeeld om vooraf al te checken of er in de buurt een leuke bar of café is waar je je feest voort kunt zetten, mochten de weergoden je niet goed gezind zijn. Want wat er ook gebeurt: The Party Must Go On!

Dat was het. Zes prima tips voor een onvergetelijke beach party. De voorbereiding is de helft van het plezier, dus pak je zwemshorts, op naar het strand en zoek de perfecte plek voor je eerstvolgende party! Veel plezier!

Reacties