Jouw Ultieme Reisgids voor de Beste Griekse Eilanden
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis ( ma-vr )

Jouw Ultieme Reisgids voor de Beste Griekse Eilanden

Naar welk Grieks eiland zal ik gaan?
17 October 2017

Als we het hebben over een luxe vakantie, compleet met zonovergoten stranden, schilderachtige witte stranden, het beste en lekkerste eten en een imposante geschiedenis van ruim twee en een half duizend jaar ... dan kan het niet anders of we hebben het over Griekenland.

Het beste over Griekenland is vooral dat veel rijkdom biedt voor allerlei ervaringen. Waarom? Eenvoudig omdat het bestaat uit een archipel van eilanden, elk met een eigen identiteit , eigen stijl en geschiedenis, en een eigen set van specialismen voor onverschrokken vakantiegangers. Wil je oude ruïnes verkennen en je eigen Indiana Jones-fantasieën uitleven? Er is een eiland daarvoor. Heb je zin in spectaculaire vistrips en hou je van de meest verse zeevruchten? Daar is ook een eiland voor. Wil je de hele dag doorbrengen in luxe op witte zandstranden, of overnachten in de nacht of wandelen in de bergen en genieten van lokale wijnen? Er zijn Griekse eilanden die dat alles, en nog veel meer hebben.

Wij, van Sanwin Beachwear hebben ons in luxe gewenteld en de wonderen die de Griekse eilanden aanschouwd (iemand moet het doen ...) om voor jou een lijst te maken van onze top aanbevelingen voor je volgende vakantie. En waar je ook heen gaat, zorg ervoor dat je je Sanwin zwemshort bij je hebt! Luxe vakanties zijn zo veel beter wanneer je er op het strand goed uitziet!

Het beste Griekse eiland voor lovers: Santorini

Best Islands in Greece - Santorini

Er is een goede reden waarom het idyllische eiland Santorini op vele miljoenen bucketlists staat: het is een van die ultieme romantische ervaringen die tot de verbeelding van mensen over de hele wereld spreekt. Geen wonder dat vakantie in Santorini de afgelopen jaren enorm polulair zijn geworden ... Wacht niet te lang met je bezoek, voor dat het te druk wordt!

Er zijn goede redenen voor Santorini's populariteit. Het charmante eiland is klein genoeg om te voelen alsof je het tijdens een romantische vakantie begrijpt. Het heeft een spectaculair uitzicht over de iconische baai en de villa's met blauwe daken en het beschikt over afgelegen stranden die ideaal zijn voor een heimelijke kus (of twee). De onberispelijke restaurants op Santorini zijn vaak gebruikt voor voor tal van verlovingsfeesten en huwelijksreizen. Daarnaast is Santorini de thuisbasis van Assyrtiko - een van de meest spectaculaire witte wijnen van Griekenland, ideaal om samen van te genieten onder een adembenemende sterrenhemel.

Het beste Griekse eiland voor familie vakanties: Naxos

Best Islands in Greece - Naxos

Als je ooit op vakantie bent geweest met kleine kinderen of tieners dan weet je het geheim van het succes voor zo'n vakantie: geef de kids zoveel mogelijk mogelijkheden en ruimte zodat ze al hun onbeperkt energie kunnen gebruiken. Bijna alle Griekse eilanden kunnen als kindervriendelijk worden beschouwd, maar als je je familievakantie in stijl wilt doen, adviseren we een reis naar een van de kleinere eilanden, die minder bekend zijn en waar uw kinderen zich als ontdekkingsreizigers van een nieuw land kunnen voelen.

Naxos heeft alle ingrediënten voor een suceesvolle familie vakantie . Niet alleen heeft het eindeloze kilometers gouden zandstranden - ideaal voor zandkastelen, forten en zachte zeebaden - het biedt ook allerlei leuke activiteiten om de hele familie in te betrekken. Wil je struinen langs oude ruïnes, de bronnen van heldhaftige mythen en legendes? Naxos is volgepakt met historische ruïnes. Wil je het eiland op een ongewone manier als familie ontdekken? Naxos staat bekend om zijn pony tochten, ook heel geschikt voor kinderen om te genieten. Met strandclubs, wildreservaten en watersporten volop, biedt Naxos voldoende om met het hele gezin een spetterende Griekse eilandvakantie te houden.

Het beste Griekse eiland om te feesten: Ios

Best islands in Greece - Ios

De Griekse party scène is wereldwijd bekend om zijn wildheid en de kwaliteit van het nachtleven. Bijna alle grote eilanden hebben hun eigen 'strip' - een straat omringd met cocktailbars en met neon verlichtte nachtclubs. Elk jaar lijkt het alsof er een nieuw eiland in hitlijsten stijgt om dé nieuwe hotspot te worden. Echter, zowel nieuwkomers in het Griekse nachtleven als door de wol geverfde feestgangers zijn het er over eens dat IOS nog steeds hét eiland voor de beste feesten is.

Niet alleen heeft Ios een aantal fantastische nachtclubs, van mainstream clubs zoals "Astra" tot eigenaardige ondergrondse locaties zoals "The Scorpion Club", maar ook is er het chique "Planet Ios" (in de kliffen en met uitzicht op de jachthaven). Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Funky bars, een geweldige late-night restaurant scene, strandclubs met uitzicht op de zonsondergang ... zelfs als je vindt dat je een beetje te veel hebt gedronken, wat is een betere remedie voor een kater dan een duik in de Egeïsche zee, gevolgd door een luie dag op het strand?

Het eiland met de beste stranden: Zakynthos

Best Islands in Greece - Zakynthos

Boven alles is er één reden waarom mensen vrijwel het hele jaar door naar de Griekse eilanden willen: de stranden. Witte en gouden zandstranden strekken zich uit, omringd door ruige kliffen en dichte bossen. Het is geen wonder dat dit landschap al duizenden jaren muzikanten, dichters en schrijvers heeft geïnspireerd. Zelfs als je niet van plan bent om je creatieve talenten aan te spreken, is het onmogelijk de schoonheid van de vele kustlijnen te weerstaan, en niet te vergeten die warme, bruisende zee.

Proberen te kiezen welk Grieks eiland de beste stranden heeft, is een beetje alsof je wilt proberen te zeggen wie je favoriete kind is; onmogelijk. Echter, als we met het pistool op de borst gedwongen zouden worden om er één te kiezen ... Nou, dan het zou Zakynthos moeten zijn. Dit populaire eiland beschikt over het soort stranden waarvan we dromen: ongerepte witte stranden naast azuurblauwe zeeën en witte kalksteen rotsformaties die gewoon wachten om te worden verkend. Zakynthos is beroemd om zijn vele zee grotten, die wachten achter bijna elke hoek! Als je je zorgen maakt over een strand met duizend zonverbrande vreemdelingen: Zakynthos kent vele geheime, afgelegen stranden die je al gauw als de jouwe zult beschouwen. Hemels!

Het beste eiland om te snorkelen: Corfu

Best Islands in Greece - Corfu

Als jouw idee van een droomvakantie snorkelen

in azuurblauw heldere zeeën is, (ondertussen pronkend met je nieuwe Sanwin zwemshort ...), dan is Corfu hét Griekse eiland voor jou. Hoewel Corfu zeker een van de meer toeristische bekende eilanden is (wat op zichzelf niet slecht is), zijn de mogelijkheden om te snorkelen bij plaatsen zoals Afionas Beach ongeëvenaard. Het strand beschikt over verschillende baaien, beschut tegen de mediterrane winden, waar vanaf je in staat bent om dicht bij grote scholen prachtig gekleurde vissen, maritieme vegetatie en felgekleurde zeeschelpen te komen. Zodra je uitgesnorkeld bent, kun je naar een aantal van de beroemde visrestaurants van het eiland gaan, om van het zeeleven te proeven waar je die dag onderwater naar hebt gekeken!



Dat was het - vijf verschillende Griekse eilanden, perfect voor verschillende vakantie stijlen of ideeën. Natuurlijk neem je je Sanwin zwemshorts mee, zodat je ook in Griekenland zult opvallen en vele dagen én nachten kunt genieten van een heerlijke vakantie!

Als jij naar één van bovenstaande eilanden bent geweest en je hebt en goede tip of bijzondere bestemming dan horen we graag van je! Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Reacties